> wat doen wij? > zusterkring

Zusterkring

8 dames. Zij komen op de 2de dinsdag van de maand bij elkaar.
Soms 's middags, soms 's avonds. Inlichtingen bij C.van Splunter 0299 683324


Theebeurs
We gebruiken altijd de theepot en houden die warm in de theebeurs. Ooit gekocht door zusterkring Weintje Hartog. Misschien al 60 jaar terug. Maar….. ik, Aaltje Stolp, kreeg de opmerking van een zuster dat ze die beurs erg vies vond, zowel van binnen als van buiten. Als ik een nieuwe kon vinden, wilde zij die wel betalen.

Wat heerlijk is internet dan, dus ik op zoek. Maar onze theepot van 2 liter, ook 60 jaar oud, moet erin passen. Hoe pak ik dat aan?

Ik wist wel van “de theefabriek” in Houwerzijl, Noord Groningen, daar zijn we al vele keren geweest. Maar toen had ik geen oog voor de thee beurzen. Je  kunt er heerlijk thee drinken, met heerlijke koek en gebak, maar ook lunchen. In de winter geopend op zaterdag en zondag.

En omdat we toch naar Groningen gingen op 4 januari, planden we een lunch in de Theefabriek.

Ik had onze theepot en beurs meegenomen en kon dus passen. En ja hoor, zelfs keus uit diverse kleuren stofjes. De oude heb ik daar achtergelaten en zij waren er erg blij mee en plaatsten die meteen op een plekje in het restaurant.

Achter dit restaurant, gevestigd in een kerk, zit een museum, waarin je alles over de geschiedenis van de thee kunt vinden. (entree €2,50).

www.theefabriek.nl voor alle informatie.                                                    

 

Mart en Aaltje

 

NB op de zusterkring bijeenkomst van januari besloten de zusters unaniem, dat de beurs betaald moest worden door de zusterkring. De betreffende zuster gaf haar geld toen maar als vrijwillige bijdrage aan de kerk.


 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Beemster-Oosthuizen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2023 Doopsgezind.nl